T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - Aziz-Erol Güzelcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sağlık Hizmetlerinde Rotayı Avrupaya Çevirdik

Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği (KA102) Faaliyeti2 019 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde okulumuza ait "Sağlık Hizmetlerinde Rotayı Avrupa'ya Çevirdik" isimli projemiz.

PROJENİN ÖZETİ

 

Projemiz kapsamında 2 ana faaliyet düzenlenecektir. Bu faaliyetlerin ilki Romanya'da hemşire yardımcılığı dalından 13 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenimizin katılımı ile Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino kurumunda, diğeri ise Portekiz'de ebe yardımcılığı dalından 13 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenimizin arasında Santa Casa da Misericórdia kurumunda katılacakları staj faaliyetleridir. Staj faaliyetlerimiz 14 gün olarak planlanmıştır. Bu planlama yapılırken alan öğretmenlerimiz staj konularının mahiyetini dikkate almış; velilerimizin çocuklarının daha uzun süre yurtdışında kalmalarına müsaade etmeyecekleri de göz önünde bulundurulmuştur. Staj yapılacak işletmelerin genel planlamaları ve potansiyelleri de dikkate alınarak verimliliğin ve kalitenin bozulmaması açısından 13 öğrencimiz her hareketlilik için yeterli bulunmuştur.

 

ÖĞRENCİ KRİTERLERİ

 

·         Yapılacak mesleki teorik sınavdan 65 ve üzeri not almak, ( 10 puan)

·         Dil yeterlilik sınavından ise 50 ve üzeri geçer not almak; (10 puan)

·         Disiplin cezası bulunmamak, (5 puan)

·         Devamsızlık problemi olmamak (5 puan)-Daha önce yurtdışına çıkmamış olmak (10 puan)

·         Kronik sağlık sorunu olmamak, (başvuru şartı)

·         Öğrenci hakkında alan öğretmenlerinin kanaati, proje kazanımları hakkındaki farkındalığı kavramış olmak (10 puan)

·         Okul içi sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktif görev almış olmak, (10 puan)

·         Kılık kıyafet prosedürünün dışına çıkmamış olmak, (10 puan)

·         Kurumumuzu temsil edecek saygılı tutum ve davranışlara sahip olmak,(10 puan)

·         İşletme içi kurallara ve iş güvenliği esaslarına uyumu ( 10 puan)

·         Mesleki hazırlık faaliyetlerine eksiksiz katılacağını gösteren katılımcı sözleşmesini imzalamış olmak, (10 puan)

o   Belirlenen kriterler dâhilinde öğrencilerimiz puanlanacak ve bu puan cetvelinde her iki alandan da en yüksek puanı alan 13 öğrencimiz asil, sonrasındaki 2 öğrencimiz ise yedek olarak belirlenecektir.

 

o   Başvuruda bulunan 12. Sınıf öğrencilerimize mezun olmadan önce eksik olan staj deneyimlerini tamamlayabilmeleri ve maddi durumu kötü olan bir daha yurtdışına çıkma şansı yakalayamayacak öğrencilerimize öncelik verilecektir.

·  

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.11.2019 - Güncelleme: 27.04.2021 17:36 - Görüntülenme: 16448
  Beğen | 28  kişi beğendi